Jorn Snelting

Muziek voor diverse films

Ik heb nu al meerdere malen met Nick Smeenk samen gewerkt. Deze samenwerking bevalt mij altijd erg goed en ben ook van plan deze te blijven continuëren. Nick is een veelzijdige componist, die uit de voeten kan met verschillende filmgenres. Ik ervaar het altijd als zeer prettig dat ik de ruimte word geboden om mijn ideeën rond de muziek met hem te delen en hij deze goed kan verwerken in zin werk. Hij staat open voor kritiek, is perfectionistisch (zoals ik ook ben) en werkt hard. Hoop in de toekomst nog vaak met hem samen te werken.

Jorn SneltingFilmmaker en -docent
Stephan Brenninkmeijer

Muziek Lotgenoten

Nick levert vaktechnische kwaliteit. Hij heeft inhoudelijk gevoel voor drama zonder te
overdrijven. Daarnaast staat hij open voor aanpassingen, in dienst van het project.” 

Stephan BrenninkmeijerRegisseur Lotgenoten
Tess Martin

Music 'One Night in Florida'

I made a one minute animated short that dealt with serious issues of racism, gun violence and the George Zimmerman trial of 2013. But I needed music that set a sarcastic, fatalistic
tone to the film – music that would make the audience realize that the situation, though serious, is ridiculous. Nick got the tone just right and delivered a rollicking, circus theme that fit well with the sound design. He was also prompt and great to work with!” 

Tess Martindir. One Night in Florida/Animator
Carolien Visser

Muziek voor The Hard Way To Succes

We hebben met Nick meerdere keren samengewerkt voor verschillende documentaire
videoʼs. Alle samenwerking zijn top verlopen! Nick voelt erg goed aan in welke sfeer hij muziek moet produceren/componeren. Hij houdt je op de hoogte van alle vooruitgangen en levert de muziek erg snel aan.
Hij componeert niet zomaar een achtergrond deuntje, hij produceert muziek die onze videoʼs naar een hoger niveau brengen. Niet alleen wij als producent van de videoʼs zijn erg tevreden, maar ook bij de kijkers valt de kwaliteit van deze muziek op! 

Carolien VisserSports2Visuals
Mr Moto

Arrangement 'Hold On'

Nick heeft een super mooi strijkers en blazers arrangement geschreven voor onze single ‘Hold on’. Wij zijn er heel erg blij mee!! Super bedankt!!” 

Mr MotoPopband
Bas van Hout

Orkest arrangement

Samen hebben we een heel vet intro voor mijn track geschreven!! Nick heeft hiervoor een heel orkest geproduceerd en gearrangeerd!! Super bedankt. 

Bas van HoutDJ Aris Morello
Siar Sedig

Music score February

Nick is a young composer with great potentials lying ahead. Working with him has been very pleasant and inspirational for me. His choice of sound and composition are emotional charged and made for the big screen.” 

Siar Sedigdir. February
Geert Prein

Muziek voor voorstelling Bloemendal

Bedankt Nick! Het is fantastisch hoe jij mijn ideeën hebt vertaald in muziek. Jouw muzikale creativiteit heeft ertoe geleidt dat het voor de toeschouwer een genot is de voorstelling te aanschouwen. 

Geert PreinHet Land van Jan Klaassen
Mauritz Seerden

Muziek en SFX voor Fun8 Animatie

”Hartelijk bedankt voor de intro muziek die je hebt gemaakt in een korte tijd. Een top product!”

Mauritz SeerdenAnimator

Daan Visser

Muziek voor coporate film Velten

Voor de corporate film van Velten wist Nick Smeenk een perfect stukje muziek te creëren . Onze wensen voor de muziek werden samengevoegd met de creativiteit en visie van Nick. Door deze perfecte samenwerking zijn we tot een mooi eindresultaat gekomen.

Daan VisserFilm Value

Anil Wagemans

Muziek Rubber

Nick heeft de muziek voor mijn korte film ‘Rubber’ gemaakt, een film over groepsdruk, seksualiteit en condooms. Dit was onderdeel van een filmcompetitie waar je in 30 dagen een complete film moet maken. Ik was onder de indruk van de kwaliteit en originaliteit van zijn werk. Zo heeft hij bijvoorbeeld geluiden gecreëerd met een condoom en deze subtiel in de muziek verwerkt! Naast dat Nick zich open stelt voor kritiek en zich uitstekend aan gemaakte deadlines houdt is hij ook heel gemakkelijk in de omgang. Het was gewoon heerlijk om met Nick te werken en ik zal hem in de toekomst waarschijnlijk weer om hulp vragen! 

Anil WagemansRegisseur bij Zeg Maar Films
Jasper Duijf en Ali Sultan

Nick voor De Draaimolen

Voor onze korte clip GELATO van De Draaimolen hadden we zelf digitaal muziek gecomponeerd, maar hier waren we niet helemaal tevreden over. We kwamen in contact met Nick en vroegen hem of hij een muziekstukje kon componeren. We hadden uiteraard een idee bij wat we zochten bij de clip en welke spanningsboog er in moest komen. Alsnog zeiden we niets en gaven we Nick alle creatieve vrijheid om zelf de juiste spanningsboog te vinden op het gemonteerde beeldmateriaal. Het overtrof alle verwachtingen en sloot naadloos aan op het idee dat we bij de clip hadden.
Sindsdien zit hij in onze poule favoriete creatieven en zullen we hem altijd als eerste benaderen voor de muziek.

Jasper Duijf en Ali SultanDe Draaimolen FilmsNeem contact op met Nick Smeenk

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!